maandag 14 februari 2011

Join the family !

Zo maar eventjes 2 verjaardagsfeesten waren er te vieren afgelopen week in CaiCay. Het eerste feestje was van vrijwilliger Rahana uit Den Haag (doktores in spé). Ze had meteen alle kinderen van het dorp uitgenodigd om te trakteren met taart en allerhande snoepgoed. Het universele geliefde spelletje op muziek beter bekend als ´stoelendans´ werd fel gesmaakt door de kids.

 


Het tweede feestje was van leerling Oscar 10 jaar. Vrijwilligers señor Tom, Rahana, Diana en Antonia werden enthousiast ontvangen door de kinderen daarbij meteen voorzien van cake en het mierzoete Inca Cola. Het moet eeuwen geleden zijn dat señor Tom nog eens op een kinderverjaardagfeest was geweest, de kids sleurden hem onverbiddelijk mee op de dansvloer ! Om 9 uur ´s avonds verlieten we het feestje, buiten op de vrijwel autoloze straat liepen nog tientallen vrolijk lachende en spelende kinderen rond. The CaiCay kids own this pueblo !


Zo´n klein dorpje is toch een beetje one big family en de kids verwelkomen je ook meteen in hun gemeenschap ... Join the family ! Daar is toch iedere persoon naar op zoek, naar dat welkom-in-de-familie-gevoel ! Het is hartverwarmend om op iedere straathoek door de kinderen te worden aangesproken.

Dat welkom in de familie gevoel, is toch wel het centrale thema doorheem Hermanski´s Peru avontuur. Te beginnen met de 10 daagse rondreis met de Nederlandse dames onder leiding van vader-zoon tandem Americo en Gayle. Na 10 dagen samen al reizend lief en leed gedeeld te hebben, bouw je toch een reisfamilie band op die het hart doet glimlachen. Daarna werd Hermanski met open armen verwelkomd in zijn Peruaanse gastgezin ... om ten slotte af te sluiten bij de grote kinderfamilie van CaiCay.


Dat de familieband over de landsgrenzen heen voelbaar is, mocht Hermanski al op magisch realistische wijze ervaren op weg naar Machu Picchu ... het "Es mi vida" Adamo moment.

It runs in the family ! Net voor zijn vertrek naar Peru heeft Hermanski, tijdens de trouw van nonkel Jan en Vera kunnen aanschouwen hoe de samenwerking tussen de voltallige Lavreysen familie en de Lommelse politieke familie ... van de trouwdag een onvergetelijke dag maakte !
Ook aan de Hermanski kant van de familie is een familiebijeenkomst een echt feest ... met de kaartende nonkels en de zingende tantes, terwijl de talrijke kleinkinderen van de neven en nichten  als wervelwinden tussen de tafels lopen en spelen !



Niets is leuker dan aan tafel te kunnen bijschuiven bij een familie ! Net voordat Hermanski -samen met jeugdvriend de heer Tom Maes- naar de wekelijkse bouw-eens-een-webiste cursus ging ... kreeg hij ten huize van de familie Maes-Boutsen  elke week een lekkere friet met mayo of lasagna voorgeschoteld, ondertussen entertained door de vrolijk lachende kids Bram en Liene. Misschien wordt het wel eens tijd dat Hermanski zijn eigen Miss World tegen het lijf loopt ... om zelf een familie te beginnen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten