maandag 27 december 2010

The majestic flight of the Condors

El condor pasa ... en niet zomaar op een doordeweekse manier ... maar wat een gracieuze vlucht op de warme thermiek golven van de zon ! Hermanski heeft vorig weekend in de Colca vallei deze ´mighty birds´ mogen aanschouwen ! Samen met Myka bracht hij een weekendje door in de Colca vallei ... op enkele uurtjes van Arequipa. De plaats van afspraak was ´el cruz del condor´, een uitkijkpunt waar je op een rots zit en een duizelingwekkende 1200 meter naar beneden kan kijken in het dal ... De condors waren eerlijk gezegd niet op de afspraak, een telefoontje naar de condor ´hotline´ 1-888-condor, bracht ook geen soelaas ... jammer genoeg geen connectie met mijn mobistar mobieltje in het verre Peru.


Om te tijd te doden werd Hermanski ge-entertained door 4 Chinese dames, 3 uit Taiwan en 1 uit Hong Kong ... het was Chinees voor beginners ... Hermanskis naam werd in Chinese tekens omgezet ... ´Your name has a very fortunate meaning in Chinese´, zeiden ze ... blijkbaar kan ik met mijn Chinese naam alleen maar heel rijk worden (als het in de sterren geschreven staat ... God ik ben er klaar voor :-).


De drie Taiwanese ladies wonen respectievelijk in het noorden, midden en zuiden van Taiwan, ´come and visit us and you´ve seen the whole country north, middle and south... ze hadden de kaart van Taiwan uitgetekend met places to visit ...(de vele hot springs, vulkanen en restaurants met slangensoep zijn aanraders). Momenteel verbleven 2 Taiwanese dames nog enkele maanden op het exotische Saint-Vincent in de Caraiben, en eentje zat op de Zuidpacifische Marshall eilanden als vrijwilliger. Ik mocht altijd eens langskomen op Saint-Vincent ... you are welcome ! ... Ze zaten er nog tot september 2011. Dus wie weet binnenkort ...Hermanski op onderstaand exotisch eiland !


Terug naar de condors ... opeens roept er een kind ... ´El condor´ en hij wijst naar de lucht ... hoog boven ons vliegt er een big bird over ... maar hij komt niet terug voor de zo gewenste ´photo opportunity´ ! Een beetje teleurgesteld moesten we terugrijden naar het dal. In een stroom van toeristenbussen gaat het richting Colca rivier ... maar plots zien we een groepje bussen stilstaan, onze chauffeur vliegt er in volle vaart op af en remt net op tijd met een stofwolk voor de geparkeerde bussen. Alle medepassagiers stormen enthousiast uit de bus en warempel zo maar eventjes zeven condors scheren langs de bergwand, je kan ze bijna aanraken !


 Onbeschrijfelijk om deze majestueuze dieren van zo dicht bij te aanschouwen ... ze cirkelen al glijdend op de warme luchtstromen naar de hogere luchtregionen ... tot ze als kleine zwarte stippen boven de Andesbergtoppen wegzweven, het streepje hemelsblauwe lucht tegemoet.


Op kerstavond de dag voor het Colca valley weekend ... kregen Hermanski en Myka nog een kerstdiner voorgeschoteld, aangeboden door de bijzonder sympathieke eigenaars van het Hostal in Arequipa ... Aan de feestdis zaten twee koppels uit Frankrijk, respectievelijk Parijs (In which part of France do you live ? The best part ;-) en een sympathiek koppel uit Bretagne die op 1 jarige wereldreis waren, volgende bestemming Australie, Nouvelle-Zelande en Asie du Sud-Est... en ook een Amerikaan Daniel die in Peru woont omdat and I quote ´I didn´t choose Peru, Peru chose me !´

Het hostal lag vlak bij het plaza de armas van Arequipa en het vuurwerk en het feestgedruis vormden de soundtrack op de achtergrond van onze kerstmaaltijd, we zaten trouwens buiten op een soort van binnenkoerterras op de 1ste verdieping ... naar ik heb gehoord was de kerstmaaltijd op terras geen optie in het winterlandschap van la Belgique. Hermanski is dreaming of a white Christmas ! (NOT) Geef mij maar de zongebrande versie. Allelujah !


1 opmerking:

  1. Hallo Tom,
    Zo te zien en te lezen gaat het je goed daar.
    Houden zo en geniet ervan.
    Bij deze de beste wensen voor 2011!
    Groetjes,
    Nonkel Eddie en tante Rina,

    BeantwoordenVerwijderen