dinsdag 7 december 2010

Brussel-Madrid-Lima-Cusco

Een 24 tal uren doorbrengen  in de twilight zone van 's werelds internationale luchthavens, het blijft een rare hobby. Als er al een plaats op de wereld is waar entertainment bijzonder enthousiast onthaald zou worden dan wel in de wandelgangen van de internationale luchthavens. Zo heb ik al gehoord van een Oosterse luchthaven met een pocketjungle, voor de tarzan in u ... De Europese luchthavens hebben op dat vlak bijzonder weinig fantasie ! On peut faire mieux !

Heb je jezelf al ooit afgevraagd waarom veel luchthavens vol staan met dure luxewagens op een podiumpje ? Je gaat per slot van rekening toch niet met een luxueuze BMW de lucht in ... Wel blijkbaar is een luchthaven de ideale plaats om reclame te maken ! Vanwege het niemandsland gevoel, voelen de meeste mensen zich als een vis op het droge ... en dan slaan de marketingjongens toe,  met aan de haak een lekker statussymbool ! En je voelt je snel weer beter ...  

                                             

Als het duty free shoppen je niet bevalt, kan je je nog altijd de amateurantropoloog in jou entertainen wanneer je de verschillende gates voorbijzoeft op de volautomatische verticale roltrap ...  Zoveel bestemmingen en dus ook zoveel verschillende bevolkingsgroepen samengepakt in een vertrekhal. Zo kan je de verschillende uiterlijke kenmerken van 's werelds bevolkingsrassen in sneltreintempo aanschouwen.

Voor blonde vrouwen 1 adres : gate 21 Stockholm. En voor Penelope Cruz look-a-likes moet je in Madrid Barajas zijn. Er kwamen er trouwens twee terug uit Peru ... te herkennen aan de alpaca truien met u raadt het al ... alpaca print.



Op zo'n internationale luchthaven zie je niet alleen hele wereld, je kan natuurlijk ook zelf naar die verschillende werelddelen vliegen ... en dat is op zich toch wel ongelooflijk 'hoeppeta broodje' fascinerend ! Los Angeles of Tokyo ... op een luchthaven is het maar een gate verschil ... Dus ga dit weekend eens naar de luchthaven en maak u keuze... voor je het weet sta je aan de andere kant van de wereld !

Zoals Hermanski gisteren nog in Brussel, vandaag in Cusco ! (3300 meter hoog in de Peruaanse Andes)  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten